De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat een vervolg maken op de actiefilm Hard Target uit 1993. Hij is momenteel druk met de casting bezig; de opnames vinden in oktober en november in Thailand plaats. 

Dat heeft Reiné woensdag gemeld.

Het eerste deel, met in de hoofdrol Jean-Claude van Damme, vertelde over een bende die rijke klanten laat betalen om op daklozen op te jagen en hen te doden. In het tweede deel wordt de menselijke jacht voortgezet in de jungle tussen Birma en Thailand. Van Damme keert in het vervolg overigens niet terug.

De Aziatische regisseur John Woo, die het eerste deel maakte, is de producent van het project. “Al had ik mij voorgenomen voorlopig even geen sequels meer te doen, tegen dit project kon ik geen nee zeggen”, aldus Reiné. “Wat een eer om voor één van je idolen te gaan werken. Hard Target 2 moet een ode worden worden aan de oude films die John Woo maakte in Hong Kong.”

Bekijk de trailer van Hard Target:

Lowbudget

Roel Reiné oogstte de afgelopen jaren veel lof met zijn lowbudget actietitels, die veelal worden gemaakt voor de dvd-markt. Reiné was onder meer verantwoordelijk voor The Marine 2, The Condemned 2, Death Race 2 en 3, The Scorpion King 3 en Behind Enemy Lines 4.

De 46-jarige filmmaker heeft vorige jaar voor het eerst in lange tijd een film in Nederland gedraaid, een epos over admiraal Michiel de Ruyter. Het historische drama, met in de hoofdrollen Frank Lammers en Barry Atsma, trok eerder dit jaar 800.000 bezoekers naar de bioscopen.

In navolging van dit project werkt Reiné nu aan een epos over Willem van Oranje, dat in 2016 gedraaid moet worden.