Daphne Bunskoek krijgt een rol in het tweede seizoen van de serie De Fractie. De actrice kruipt voor de serie in de huid van Suus, de brutale presentatrice van een dagelijkse politieke talkshow.

Suus zit de VPN-politici op de huid en gaat de agenda van de politiek flink beïnvloeden.

Dat hebben de VPRO en producent Column Film maandag bekendgemaakt. De fractie is politiek drama dat zich afspeelt middenin de realiteit èn de politieke actualiteit, naar een idee van oud-GroenLinks-coryfee Femke Halsema en producent Gijs van de Westelaken.

Hoewel in de serie de fractie en haar Kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid: het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten.

Op scherp

In het nieuwe seizoen komen de zaken op scherp te staan: na het aftreden van fractievoorzitter Marise Collee doen verschillende partijleden een gooi naar de macht in de VPN.

Hoofdrollen worden gespeeld door Joris Smit, Tijn Docter, Mads Wittermans en Marie-Louise Stheins. Het tweede seizoen gaat maandag 31 augustus van start op NPO2.