Er is een film over Snoop Dogg, Tupac en andere raplegendes uit de Amerikaanse Westkust in de maak. De film is een soort sequel op de Straight Outta Compton-film over hiphop-groep N.W.A.

Dat schrijft TMZ vrijdag.

Dogg Pound-rapper Daz Dillinger vertelt de website dat de film verdergaat waar N.W.A. eindigt. De film volgt de carrières van Snoop Dogg, Nate Dogg, Kurupt, Daz Dillinger en Warren G. De titel van de film zou Dogg Pound 4 Life zijn.

De focus zal liggen op de muziek van rapgroep Dogg Pound, maar de sequel zal ook over bendegeweld en de impact van het geweld op de rapindustrie gaan.

Acteurs

De casting zal verzorgd worden door de zoon van Dr. Dre, Curtis Young. Er zijn nog geen beslissingen gemaakt over wie de rol van Snoop Dogg en Ice Cube op zich gaan nemen, maar het is in ieder geval zeker dat het niet dezelfde acteurs als in de film Straight Outta Compton zullen zijn. Dr. Dre en Rapper Ice Cube zullen de film niet produceren, maar laatsgenoemde heeft wel zijn goedkeuring gegeven.

Suge Knight, die begin dit jaar een man doodreed na een ruzie, zou ook in het verhaal verwerkt worden. De producenten werken echter niet met hem samen. 

Straight Outta Compton gaat in Nederland vanaf 3 september in de bioscoop draaien.