Netflix heeft in Nederland voor de tweede keer de prijs van het Standaard-abonnement met 1 euro verhoogd.

Dat meldt Tweakers.net dinsdag.

Het middelste abonnement dat Netflix aanbiedt kost nu 9,99 euro per maand in plaats van 8,99 euro voorheen. De prijs voor huidige abonnees wordt een jaar lang niet verhoogd. De prijs lijkt ook in andere Europese landen te zijn verhoogd.

In een mail aan klanten met het Standaard-abonnement meldt Netflix dat de prijsverhoging noodzakelijk is om "goede films en series te kunnen blijven aanbieden".

Tweede verhoging

Het Standaard-abonnement van Netflix dat films en series in hd streamt en waarmee de dienst op twee schermen tegelijk bekeken kan worden, kostte bij de introductie van Netflix in Nederland in 2013 nog 7,99 euro. De prijs werd in mei 2014 al eens verhoogd naar 8,99 euro en komt nu dus nog een euro hoger uit.

Destijds meldde het bedrijf dat de hogere prijs werd doorgevoerd "om nieuwe films en series te kunnen blijven aanbieden". Netflix maakt steeds meer eigen content wat het bedrijf meer geld kost. De streamingdienst heeft wereldwijd 65,6 miljoen gebruikers.

Netflix biedt nu drie abonnementen in Nederland aan. Er is ook een Basis-abonnement voor 7,99 euro per maand waarbij films en series in sd-kwaliteit worden gestreamd op maximaal één scherm. Die prijs blijft gelijk. Ook het Premium-abonnement van 11,99 euro voor ultra hd-beelden op vier schemen tegelijk wordt niet duurder.