Actrice Lisa Smit en acteur Willem Voogd gaan de hoofdrollen vertolken in de nieuwe dramaserie Project Orpheus. Ook Stefanie van Leersum, Tobias Nierop en Jouman Fattal spelen rollen in de serie. 

Dat heeft Avrotros maandag bekendgemaakt.

De opnames van de serie beginnen woensdag. Project Orpheus vertelt het verhaal van vijf briljante medische studenten. Zij krijgen de kans om een opleidingsprogramma te volgen bij een gerenommeerd arts. In zijn kliniek ontdekken de studenten dat er levensgevaarlijke experimenten worden gedaan onder de naam Project Orpheus.

Proefpersonen worden hierbij klinisch dood gemaakt en in het hiernamaals gebracht. Eenmaal terug in het land der levenden blijken de proefpersonen een speciale gave te hebben ontwikkeld. Het leven van de studenten komt niet alleen in gevaar als zij meer te weten komen over Project Orpheus maar ook als zij besluiten het experiment zelf te ondergaan.

Dokter Deen

Lisa Smit is onder meer bekend van haar rollen in Dokter Deen en de speelfilms Kenau en Tbs. Willem Voogd is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Mees Kees in de gelijknamige films.

Project Orpheus wordt geproduceerd door NL Film, die ook verantwoordelijk is voor hits als Penoza en Bureau Raampoort. De serie moet begin 2016 op televisie te zien zijn.