Amerikaanse politieagenten zijn niet blij met de N.W.A.-biopic Straight Outta Compton. Ze denken dat de film slechte invloed heeft op de reputatie van de politie van Los Angeles.

Dat meldt TMZ.

De politieagenten hebben het gevoel dat de biopic voor meer haat zorgt. "De film portretteert politieagenten als vechtende machines die alleen onschuldige mensen aanpakken. Het is een slecht moment om deze film nu uit te brengen", aldus voormalig politieagent Dennis Zine.

"Het zorgt voor alleen maar voor meer haat. De politie ligt al genoeg onder vuur", vervolgt hij. Andere agenten laten weten dat ze hun best doen om het slechte imago te verbeteren, maar dat de film voor het tegenovergestelde zorgt. Ze zijn niet boos op de filmmakers, maar op filmbedrijf Universal, dat volgens hen slecht heeft getimed met het uitbrengen van Straight Outta Compton.

Straight Outta Compton

Niggaz Wit Attitudes (N.W.A.) bestond uit Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren en DJ Yella. De jonge rappers uit Californië brachten in 1988 het album Straight Outta Compton uit.

De film speelt zich af in het stadje Compton in Californië, gedurende de jaren tachtig. Het stond toen bekend als een van de meest gevaarlijke steden van de wereld.

Fuck tha Police

Op de plaat Straight Outta Compton stond het beruchte nummer Fuck tha Police, waarmee ze gangsta-rap naar een hoger niveau tilden.

Vanwege onenigheid in de groep kwam in 1991 een einde aan N.W.A. De rappers gingen verder als solo-artiesten, wat vooral succesvol uitpakte voor Dr. Dre en Ice Cube. Eazy-E overleed in 1995 aan aids.