De zoon van soullegende Marvin Gaye beweert dat de dramaserie Empire, in Nederland te zien bij Fox, zijn geesteskind is. Hij dreigt een rechtszaak aan te spannen.

TMZ schrijft dat Marvin Gaye III in 2010 een idee voor een serie heeft gedeponeerd onder de naam Diamonds & Ballads, ook wel Those Sons of Riches genoemd. Volgens Gaye gaat dit over een familie in de muziekindustrie. Het is een zwarte en hippe versie van Dynasty met een vleugje Sopranos. Het idee voor de serie is losjes gebaseerd op de familie Gaye en die van platenproducer Berry Gordy.

Gaye probeerde zijn idee te verkopen aan tv-bonzen en beweert ook mails te hebben verstuurd aan Lee Daniels, de regisseur en scriptschrijver van Empire. Volgens Gaye heeft Daniels de diefstal onbewust opgebiecht toen zij zich in 2014 versprak. Zo zou hij hebben gezegd dat hij een zwarte Dynasty wilde maken met invloeden van The Sopranos.

Waarheid

De advocaat van Gaye zegt tegen TMZ dat hij een rechtszaak voorbereidt tegen Daniels en Fox. "Net als de zon en de maan blijft de waarheid niet lang verscholen", zegt de jurist. Eerder wonnen de nabestaanden van Marvin Gaye de plagiaatzaak over Blurred Lines, de hit van Pharrell Williams en Robin Thicke.

De makers van Empire zijn eerder aangeklaagd door Ron Newt die beweert dat het script is gebaseerd op zijn levensverhaal. Volgens de gangster is Empire min of meer een kopie van de documentaire Bigger Than Big die hij over zijn eigen leven maakte.

Bekijk de trailer van Empire: