De Amerikaanse actrice Kirsten Dunst (Spiderman, Melancholia) vindt het verwachtingspatroon, waar acteurs en actrices volgens de standaard in Hollywood aan moeten voldoen, volstrekt belachelijk.

"Je kunt niet verwachten dat ze aan de ene kant onberispelijk formuleren als ze in het openbaar praten en een dusdanig dikke huid hebben zodat ze pijnlijke kritiek kunnen negeren", zegt Dunst tegen Town and Country Magazine, "...en dat ze aan de andere kant over een hoog inlevingsvermogen moeten bechikken en hun gevoelens onder controle dienen te hebben om hun werk uit te voeren."

Een echte oplossing voor de druk schijnt de actrice echter niet te hebben. "Het enige wat je kunt doen is jezelf blijven", zegt Dunst. 

Depressie

Dunst leek zelf ook onder de druk en verleidingen van Hollywood te bezwijken en liet zich in 2008 met een depressie in een kliniek in Utah behandelen. 

Volgens Dunst zijn er echter wel degelijk jonge acteurs die met de druk binnen de Amerikaanse filmindustrie om kunnen gaan. "Dakota Fanning doet me een beetje aan mezelf denken, maar ze is veel verstandiger dan dat ik was op die leeftijd."

Dunst is op dit moment bezig met de opnames van de film Woodshock, onder regie van Kate en Lauyra Mulleavy.