Sommige films krijgen door blockbusters minder aandacht dan ze zouden moeten krijgen. NU.nl maakt een selectie van films die momenteel in de bioscopen draaien en die nog uit moeten komen.

Met deze keer aandacht voor The Farewell Party, Paper Towns en Irrational Man.

The Farewell Party

De Israëlische film The Farewell Party mag in eigen land controversieel genoemd worden. Het gaat over een groep ouderen die een zelfmoordmachine in elkaar heeft geknutseld; indien je op de knop drukt, ga je dood. En euthanasie: dat wordt niet gewaardeerd in Israël.

Hoewel The Farewell Party in veel andere landen ook voor discussie zorgt, zal dat in Nederland nooit gebeuren. Dat betoogt de Volkskrant, die stelt dat euthanasie absoluut niet meer controversieel is in Nederland.

De website Filmtotaal vindt echter dat je op andere onderwerpen moet letten, om zo de film te kunnen waarderen. Let eens op het feit dat het geloof er nooit bij wordt gesleept. Dat is de kracht van de film, aldus de recensent.

Bekijk de trailer:

The Diary of a Teenage Girl

The Diary of a Teenage Girl heeft al voor de première voor wat commotie gezorgd: deze coming-of-age film over een tiener zou volgens de Britten niet geschikt zijn voor tieners. Volgens de British Board of Film Classification moet je 17 jaar of ouder zijn om de film te kunnen zien.

De film wordt zeer gewaardeerd en krijgt momenteel veel aandacht. Kirsten Wiig, Alexander Skarsgård en Bel Powley maken volgens de website i-D de film fantastisch. "De beste vrouwelijke coming-of-age-film die we ooit hebben gezien", aldus de schrijver van het artikel. 

Bekijk de trailer:

The Diary of a Teenage Girl verschijnt op 13 augustus in de bioscoop.

Paper Towns

Een jaar geleden was The Fault in Our Stars van schrijver John Green de onbetwiste zomerhit, dus daarom zijn de ogen dit jaar gericht op de verfilming van Paper Towns van dezelfde schrijver. De film heeft echter haar verwachtingen niet waargemaakt; zodra Cara Delevingnes personage verdwijnt sijpelt de energie volgens de Volkskrant weg.

Maar de Telegraaf zegt bijna het tegenovergestelde. De recensent richt zich op de jonge doelgroep die de film voor ogen heeft en concludeert dat Paper Towns zeker geschikt is. 

Bekijk het interview dat NU.nl met de cast had:

Irrational Man

Een nieuwe zomer, een nieuwe Woody Allen-film. Een jaar geleden verscheen de prima ontvangen Magic in the Moonlight met Emma Stone in de hoofdrol en dat beviel de regisseur wel. Daarom is Emma Stone opnieuw de hoofdrolspeelster, met Joaquin Phoenix tegenover haar, in Irrational Man.

Hoewel gerenommeerde filmwebsites als The Hollywood Reporter en Variety vrij enthousiast zijn over de nieuwe Allen, zijn andere media als The Telegraph en New York Post veel minder enthousiast. Oftewel: een film om van te houden of niet.

Bekijk de trailer:

Irrational Man verschijnt op 20 augustus in de bioscoop.