Paper Towns-schrijver John Green verdedigt het controversiële interview van Cara Delevingne, waar ze naar eigen zeggen sarcastische antwoorden gaf op de vragen van de presentatoren van Good Day Sacramento.

Dat laat Green weten op Medium.

Delevingne was tijdens de show te zien via een live videoverbinding met New York. Ze leek de vragen op een wat geïrriteerde manier te beantwoorden, nadat de presentatoren haar 'Carla' noemden.

Green vindt het terecht dat de actrice geïrriteerd was. "Meer dan een maand hebben we interviews voor de film gedaan. Bijna elke keer kreeg Cara de vraag of ze het boek gelezen heeft. Daarna kwamen meerdere dezelfde vragen. En dat iedere dag weer", schrijft Green.

Slechte voorbereiding

De schrijver vindt dat de interviewers zich niet goed inlezen op het onderwerp. "Het boek begint dan ook met de zin: 'Iedereen krijgt een wonder', die natuurlijk op Cara's personage slaat. Maar als je het boek gelezen hebt, komt de hoofdpersoon erachter dat het wonder eigenlijk geen wonder is maar simpelweg een mens."

"Maar de interviewers hebben zich niet voorbereid en vragen doodleuk: 'wie is jouw wonder?' Dan heb je de film en het boek dus niet goed begrepen. Die vraag kregen we zó vaak, meer dan honderd keer denk ik. Op een gegeven moment zei ik maar: 'mijn vrouw is mijn wonder.' Je moet je maar aan het script houden."

Bijzonder persoon

Dat Delevingne zich niet aan het zogenaamde script hield, vindt Green absoluut niet erg. "Dat maakt van haar een bijzonder persoon. Daarom is ze een heel interessant mens", besluit hij.

Video: Bekijk het interview van Cara Delevingne