Janis, de documentairefilm van Amy J. Berg over het leven van Janis Joplin zal in september in première gaan op het filmfestival van Venetië. 

De Amerikaanse zangeres Cat Power, de artiestennaam van Chan Marshall, zal in de film te horen zijn als de 'stem' die als verteller brieven van Joplin leest.

De film zal de korte carrière van de in oktober 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne overleden Joplin volgen.

Dat gebeurt via haar concerten op belangrijke festivals zoals Montery Pop in 1967, Woodstock in 1969 en Festival Express in 1970. Daarnaast zijn er in, de met volledige medewerking van de nabestaanden, gemaakte film interviews te zien met familie, vrienden en medemuzikanten.

Oscar

Filmmaker Amy J. Berg werd eerder al genomineerd voor een Oscar met haar documentaire Deliver Us from Evil, over seksueel misbruik in de katholieke kerk.

Janis Joplin geldt als een van de belangrijkste bluesrockzangeressen uit de popgeschiedenis. Ze scoorde ook in Nederland hits met de - beide na haar overlijden uitgebrachte singles Cry Baby en Me and Bobby McGee. In de film van Berg zal uiteraard ook veel muziek van de zangeres te horen zijn.