De makers van de thriller-komedie Sneekweek staan achter hun acteur Ferry Doedens. De 25-jarige soapster bekende vorige week publiekelijk drugsverslaafd te zijn. 

Doedens werd eerder deze maand ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden vanwege het structureel niet nakomen van afspraken. Hij maakt met de film zijn debuut op het witte doek. 

Producent Farmhouse en distributeur A-Film hebben er vertrouwen in dat Doedens de opnames van Sneekweek, die in augustus plaatsvinden, tot een goed einde zal brengen.

"Bij een controversiële film hoort een controversiële cast", stelt Klaas de Jong van Farmhouse. "Ferry Doedens is nu even controversieel en dat heeft een aanzuigende werking op mediapartners en merken. Veel marketeers zien hier wel de publicitaire waarde van en zien het niet als negatief."

Feestbeest

Dat geldt overigens niet voor alle partners die zich aan de film hebben verbonden. "Niet alle merken weten echter om te gaan met een beetje controverse en zo zie je dat er een partij opeens is afgehaakt", erkent De Jong, die onlangs bioscoophit Michiel de Ruyter produceerde.

"Blijkbaar is deze partij bang. Dat vinden wij een gemiste kans. Ferry Doedens kan ook een prima boegbeeld voor je merk zijn." Sneekweek gaat over een groep jongeren die tijdens de wereldberoemde Friese zeilwedstrijden door een onbekende wordt belaagd. Doedens speelt het feestbeest van de groep. Het is de eerste filmrol voor de soapster.

De film is begin 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien. De Sneekweek gaat vrijdag van start.