Cara Delevingne denkt dat haar modellenverleden averechts heeft gewerkt voor haar acteercarrière. "Als model krijg je altijd een bepaald soort rol aangeboden." Dat vertelt Delevingne in een interview met NU.nl.

De 22-jarige actrice was voorheen model voor onder andere Topshop, Chanel en Burberry, maar gaat nu voorlopig vol voor een acteercarrière. Zo is ze binnenkort te zien in de film Paper Towns.

"Ik verkies actrice boven model zijn. Dat was als kind al m'n droom. Mijn doel was om een film binnen te slepen. Daarna haalde ik er nog een binnen. Daarna haalde ik er nog eentje binnen. Daar wil ik mee doorgaan."

Averechts

Delevingne denkt niet dat haar succesvolle modelcarrière haar acteercarrière heeft geholpen.

"Ik denk dat het juist averechts heeft gewerkt. Als model krijg je altijd een bepaald soort rol aangeboden. Het duurt even voordat je respect krijgt. Daarom ben ik blij met de rol van Margo in Paper Towns. Het zet een sterk vrouwelijk personage neer. Hopelijk zijn mijn rollen hierna net zo goed."

De actrice heeft een keer eerder kleine rollen gespeeld in onder meer Anna Karenina en The Face Of An Angel. De rol in Paper Towns wordt haar eerste hoofdrol.

Ze is niet nerveus voor de reacties van het publiek: "Ik heb m'n best gedaan en we zien wel wat mensen erover zeggen."

Bekijk het interview dat NU.nl met de cast van de film voerde:

John Green

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, tevens de schrijver van The Fault in our Stars. Green is tevreden over de verfilming.

"Alles wat ik wilde zat in de film en ze zijn niet van het verhaal in het boek afgeweken. Alleen het einde is anders."

Green had ondanks de geringe acteerervaring van Delevingne alle vertrouwen in de actrice. "Het karakter was perfect voor haar en ook de chemie en de samenwerking met haar tegenspeler Nat Wolff kon niet beter", zegt Green.

Zoen

De 20-jarige Wolff, die het personage Quentin speelt, is het daarmee eens. Op de vraag of hij nerveus was voor de zoen met Delevingne wil hij echter geen antwoord geven. "Maar ik was niet zo'n nerveuze jongen als Quentin hoor", zegt de acteur.

Ook Delevingne identificeert zich niet geheel met haar karakter. De film draait om de mysterieuze Margo, die verdwijnt en hints voor haar vrienden achterlaat waar ze te vinden is.

"Ze is heel gemeen naar haar vrienden toe. Ik zou haar gemene acties nooit kunnen evenaren, want ik houd van m'n vrienden", zegt de actrice. 

Paper Towns draait vanaf donderdag 30 juli in de Nederlandse bioscopen.