Televisieproducent Joop van den Ende vond het niet wenselijk dat actrices Babette van Veen, Katja Schuurman en Guusje Nederhorst naast de opnames voor Goede Tijden, Slechte Tijden een zangcarrière ambieerden.

Dat zegt Van Veen in gesprek met Libelle.

"Ik kan me nog een kerstspeech van Joop van den Ende herinneren voor het voltallige personeel. Achter hem op het scherm verscheen een clipje van Linda, Roos en Jessica. 'Dit is dus heel gevaarlijk', zei hij toen. Echt, iedereen keek naar ons. Maar we namen ons werk op de set heel serieus, waren altijd op tijd, kenden onze teksten en lieten geen steken vallen. Ze konden ons nergens op betrappen."

'Kort gehouden'

Van Veen is sinds kort weer te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice vindt het spelen in de serie nu veel vrijer en relaxter dan toen ze zeventien jaar geleden begon. 

"Vroeger was het een denderende trein en werden we best kort gehouden", zegt van Veen.

"De acteurs van nu hebben nog een hele carrière naast Goede Tijden. Ze staan in het theater of spelen in een film. Wij mochten niets. Met Linda, Roos en Jessica (personages en zangtrio, red.) mochten we één keer in de week optreden, op zaterdag, niet vaker. Dat deden we natuurlijk wel."

Babette van Veen staat dit najaar in het theater met de voorstelling Hartenvrouw.