De succesvolle jeugdfilm Oorlogsgeheimen is in de prijzen gevallen op het Stony Brook Filmfestival in New York. 

De verfilming van het boek van schrijver Jacques Vriens won de publieksprijs voor de beste film in de selectie, maakten producenten Rinkel en Bijker Film maandag bekend.

Oorlogsgeheimen vertelt over twee tienerjongens van wie de vriendschap in de oorlogsjaren op scherp komt te staan als blijkt dat hun vaders in de strijd lijnrecht tegenover elkaar staan. De hoofdrollen worden gespeeld door Stefan de Walle, Loek Peters, Maas Bronkhuyzen en Joes Brauers.

Achtstegroepers huilen niet

Regisseur Dennis Bots maakte eerder ook internationale hitfilm Achtstegroepers huilen niet. Het is niet de eerste internationale prijs voor Oorlogsgeheimen. Eerder won de verfilming al de prijs voor beste competitietitel op het Tromsø Kinderfestival in Noorwegen.

Het Stony Brook Festival in New York wil buitenlandse films in de VS onder de aandacht brengen. Ook de Carry Slee-verfilming Pijnstillers was dit jaar geselecteerd voor de competitie. Een paar jaar geleden opende het Nederlandse epos Sonny Boy het festival, dat de afgelopen jaren flink aan bekendheid heeft gewonnen.