Het vervolg op de succesvolle dinosaurusfilm Jurassic World zal 22 juni 2018 worden uitgebracht.

Dat maakt Universal Studios donderdag bekend, meldt The Hollywood Reporter.

Mannelijke hoofdrolspeler Chris Pratt maakte al eerder bekend dat hij zou terugkeren voor het tweede deel. Nu is ook bekend dat Bryce Dallas Howard, verantwoordelijk voor de vrouwelijke hoofdrol, zal terugkeren in de tweede Jurassic World-film.

Steven Spielberg is wederom uitvoerend producent en ook het verhaal van deel twee wordt geschreven door dezelfde auteurs als deel één.

Top drie

Jurassic World belandde woensdag in de top drie van films met de hoogste opbrengst aller tijden. Jurassic World streefde The Avengers voorbij met een opbrengst van 1,52 miljard dollar, omgerekend 1,38 miljard euro. En dan is de film nog niet eens te zien in Japan, daar gaat Jurassic World op 5 augustus in première.

Jurassic World speelt zich 22 jaar na het origineel af. De dinosaurussen die via het DNA in het bloed van een mug opnieuw zijn gekloond, bevolken een succesvol attractiepark op het afgelegen eiland. Maar wanneer de bezoekersaantallen dreigen terug te lopen besliut de directie een nieuwe, nog slimmere dinosaurussoort te creëren, met alle gevolgen van dien.