De western The Revenant met Tom Hardy en Leonardo DiCaprio belooft volgens de onlangs uitgekomen trailer een duistere film te worden. DiCaprio bevestigt dat en geeft toe dat hij amper in de film zal spreken.

Dat vertelt hij in gesprek met Grantland.

De film van Birdman-regisseur Alejandro G. Iñárritu komt voor de acteur als een geschenk. "Eindelijk kan ik weer een totaal andere film doen", vertelt DiCaprio. "Ik speelde in het verleden vooral extraverte personages, maar nu is het tijd voor een stil persoon. Mijn personage zegt echt heel weinig."

Momenteel is de acteur druk bezig met het opnemen van de allerlaatste scènes. "We zitten in een koude omgeving in Argentinië, maar de afgelopen negen maanden heb ik aan het klimaat kunnen wennen."

Pelsjager

Het verhaal is gebaseerd op het boek The Revenant: a Novel of Revenge van Michael Punke uit 2003, over het harde leven van een Amerikaanse pelsjager in 1823. De pelsjager Hugh Glass wordt ernstig toegetakeld door een grizzlybeer.

Zijn twee ingehuurde lijfwachten beroven hem en laten hem voor dood achter. Als hij bijkomt, besluit hij wraak te nemen. Ernstig gewond worstelt hij zich in zijn zoektocht door honderden mijlen woest landschap.

Mark L. Smith ontfermt zich over het scenario van de film. Hij schreef eerder de horrorthrillers Séance, Vacany 1 en 2, en The Hole. The Revenant moet op 14 januari 2016 in de bioscoop verschijnen.

Video: Bekijk de trailer