Omar Sy (Intouchables, Jurassic World) is nu een wereldberoemde filmster. Maar de acteur is niet vergeten hoe zijn leven eruitzag als immigrant in Frankrijk. "Ik word er sinds mijn jeugd mee geconfronteerd."

Sy brak in 2011 internationaal door in de Frans film Intouchables. Sindsdien stromen de filmaanbiedingen binnen, met als gevolg dat Sy recentelijk te zien was in de kaskraker Jurassic World

Sy woont met zijn gezin net buiten Los Angeles, maar is niet vergeten hoe hij als zoon van Senegalese ouders in Frankrijk opgroeide. "Sinds mijn jeugd worden we met de immigrantenkwestie geconfronteerd", zegt Sy in gesprek met het Franse persbureau AFP.

Samba

"Politici hebben het constant over immigratie en immigranten." Ook veel van zijn rollen hebben een sterke connectie met die onderwerpen.

Zo was Sy recentelijk te zien in de film Samba, waarin hij de rol van Samba Cissé speelt; een jongen die in Frankrijk zonder verblijfsvergunning probeert te overleven. 

Bang om een stereotype te worden is de acteur echter niet. "Ik ben juist trots om in deze films te spelen en met deze regisseurs te werken. Ze vertellen de waarheid." 

Wel is hij blij dat hij de zware hoofdrollen kan compenseren met het wat lichtere acteerwerk, zoals een bijrol in Jurassic World. "Zo houd ik het in evenwicht."