Het Amerikaanse NBC is van plan de televisieserie Xena: Warrior Princess een nieuw leven in te blazen.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

Volgens ingewijden is de studio in een vroeg stadium om de serie uit de jaren negentig in een moderne variant uit te brengen. De producenten van de originele serie Robert Tapert en Sam Raimi zijn betrokken bij het project.

Hoofdrolspeelster Lucy Lawless zegt van niets te weten en ontkent zelfs het nieuws. "Sorry vrienden! Nieuws over een Xena-reboot is slechts een gerucht. Ik zou het geweldig vinden als het gebeurt, maar dat is nog steeds niet meer dan een fantasie."

Ondanks haar bericht houden ingewijden vol dat er wel degelijk wordt gewerkt aan het plan om de nieuwe serie te maken. Om een jong publiek te trekken is het de bedoeling dat de nieuwe Xena een wereldwijze, slimme superheld belichaamt voor een nieuwe generatie.

Comic Con

De nu 47-jarige Lawless speelt wel een rol in Raimi en Taperts reboot van Evil Dead, de televisieserie Ash vs Evil Dead. Ter promotie van die film verscheen ze eerder deze maand op de stripconventie Comic Con, waar ze zei dat ze zich hard maakt voor de terugkeer van Xena.

"Ik doe mijn best voor dat programma, want er is nog steeds veel interesse. Ik krijg vaak de vraag wanneer de Xena-film komt. Jongens, ik doe keihard mijn best om ervoor te zorgen dat het lukt, of het nou met mij of zonder mij is."