Actrice Antje Monteiro speelt de hoofdrol in de swingende nieuwe Nederlandse komedie Opvliegers die komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien is. 

De andere grote rollen worden ingevuld door Anne-Mieke Ruyten, Hymke de Vries en Anousha Nzume. Dat heeft producent Rick Engelkes maandag bekendgemaakt.

De voorstelling vertelt over vier vrouwen die aan het begin of midden in de overgang zitten en tijdens een vakantie op humoristische wijze reflecteren op hun opvliegers, het nachtelijk zweten, hun vergeetachtigheid en stemmingswisselingen.

Engelkes maakte eerder ook De Huisvrouwmonologen, een voorstelling waarin drie vrouwen hun gedachten over hun dagelijkse problemen met het publiek deelden. "Opvliegers zal voor iedereen herkenbaar zijn", stelt Engelkes. "Iedere vrouw krijgt in haar leven hiermee te maken. Hoe leuk moet het dan zijn om al die lastige kwalen vertaald te zien in deze voorstelling."

Premiere

De voorstelling gaat 14 december in premiere in de Meervaart in Amsterdam en is daarna tot half april door heel Nederland te zien.

Het is voor het eerst in ruim vier jaar tijd dat Monteiro te zien is in een hoofdrol in een grote theaterproductie. Ze brak door bij het grote publiek met haar hoofdrol in megasucces Aida. Haar laatste grote optreden was de rol in de musical We will Rock you in 2011.