Adam Sandler noemt het discriminatievoorval op de set van zijn film The Ridiculous Six een "misverstand". In april verliet een groep 'native Americans' de set vanwege vermeende discriminatie.

Dat schrijft The Hollywood Reporter. 

De groep acteurs vond het script aanstootgevend. Ze waren boos vanwege de 'discriminerende stereotyperingen' die in de film die Sandler produceert voorkomen. 

Adam Sandler denkt dat het publiek zich wel realiseert dat hij niemand wilde beledigen als zijn Netflix-comedy eindelijk te zien is. "Het was gewoon een misverstand en als de film gereleased wordt, zal alles duidelijk zijn", aldus Sandler. Hij noemt The Ridiculous Six "honderd procent pro-Amerikaanse Indianen".

Grote grap

The Ridiculous Six is een satirische western die de Apache-cultuur op de hak neemt. De naam komt van de Western-klassieker The Magnificent Seven.

Netflix, die The Ridiculous Six uitbrengt, gaf eerder al aan achter Sandler te staan. "Het heet niet voor niets 'Ridiculous', omdat het toch een belachelijke film is", aldus een woordvoerder. "De film is een grote grap, het is jammer dat sommige acteurs het te serieus nemen."