'Andere regisseur voor nieuwe verfilming van Stephen Kings It'

De nieuwe verfilming van het horrorboek It krijgt een andere regisseur. Er zouden onderhandelingen lopen met Andy Muschietti om de productie over te nemen.

Dat meldt Hollywood Reporter.

Muschietti deed eerder de regie van de film Mama, die een onverwacht groot kassucces werd.

De vorige beoogde regisseur Cary Fukanaga zou de tweedelige film oorspronkelijk regisseren, maar hij verliet het project na een ruzie over geld.

De opnamen zijn uitgesteld vanwege de verwikkelingen rond de film. Ze zouden eerst in juni van start zijn gegaan, maar een nieuwe startdatum is nog niet bekendgemaakt.

De nieuwe regisseur zou aanmerkingen hebben op het script, dat herschreven moet worden zodra de onderhandelingen afgerond zijn.

Wil Poulter

Acteur Wil Poulter was aangetrokken om Pennywise te spelen, de kwaadaardige clown die kinderen het riool in lokt voor een enkele reis naar beneden. Of hij nog betrokken is bij de film, is ook niet duidelijk.

It is een boek van Stephen King (foto) over een groep kinderen die de strijd aangaat met een demonische entiteit die hun woonplaats teistert. Jaren later komt de groep opnieuw bij elkaar om hun eigen demonen onder ogen te zien in een ultieme poging het kwaad te bezweren.

Lees meer over:
IT

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie