De serie Game of Thrones maakt dit jaar de meeste kans op Emmy's. De fantasyserie sleepte 24 nominaties in de wacht. American Horror Story is met 19 nominaties ook een grote kanshebber, evenals de miniserie Olive Kitterage met dertien nominaties. 

Dat heeft de organisatie donderdagmiddag bekendgemaakt.

Game of Thrones is onder meer genomineerd in de categorie Beste Drama en acteurs Peter Dinklage, Lena Headey en Emilia Clarke werden genomineerd voor hun bijrollen.

De serie, waarin ook de Nederlandse acteurs Michiel Huisman en Carice van Houten te zien zijn, strijd in de categorie Beste Drama tegen onder meer Homeland en House of Cards.

Andere series die veel nominaties kregen zijn Orange is the New Black (4 nominaties), dat is verhuisd van beste komedie naar beste dramaserie, de politieke series House of Cards (11 nominatiesen Homeland (5 nominaties) en het Britse kostuumdrama Downton Abbey (8 nominaties). 

Opvallende nieuwkomers dit jaar zijn de komedieseries Unbreakable Kimmy Schmidt, dat zeven keer kans maakt op de prijs, Better Call Saul en Transparent. De series strijden naast Modern Family, Louie, Silicon Valley, Parks and Recreation en Veep ook om de prijs voor beste komedie. 

Acteurs

In de categorie beste acteur in een dramaserie maken onder anderen Kevin Spacey (House of Cards) en Jon Hamm (Mad Men) kans. Bij de vrouwen in een dramaserie maken Robin Wright (House of Cards) en 
Claire Danes (Homeland)  kans. 

Bij de komedies maakt dit jaar Matt LeBlanc kans voor zijn hoofdrol in Episodes. Hij neemt het in de categorie beste hoofdrol onder anderen op tegen Don Cheadle (House of Lies) en Louis C.K. (Louie). Bij de actrices maken Amy Schumer (Inside Amy Schumer), Amy Poehler (Parks and Recreation) en Julia Louis-Dreyfus (Veep) kans.

De Emmy's worden dit jaar uitgereikt op 20 september. Komiek Andy Samberg presenteert de uitreiking.

Vorig jaar waren de dramaserie Breaking Bad en komedieserie Modern Family de grote winnaars van de televisieprijzen.

Video: Game of Thrones heeft meeste Emmy-nominaties