De Amerikaanse actiefilm The Hitman's Bodyguard wordt komend najaar deels in Nederland gedraaid. 

De cast en crew doen naar verwachting eind september of begin oktober twee weken Amsterdam en Maastricht aan om hier een aantal actiescènes te draaien. De verwachting is dat hoofdrolspelers Gary Oldman, Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds hierbij aanwezig zijn.

Dat heeft de gemeente Amsterdam donderdag via zijn filmcommissioner laten weten.

In Amsterdam staan onder meer een achtervolging over de grachten en scènes bij het Rijksmuseum op de planning. The Hitman's Bodyguard vertelt over een huurmoordenaar die door een bodyguard moet worden beschermd als hij besluit te getuigen tegen een grote internationale crimineel. Tussen de twee mannen bestaat echter nog een hoop kwaad bloed, omdat ze in het verleden elkaar naar het leven hebben gestaan.

Script

Welke acteurs in welke stad aanwezig zijn, is nog niet duidelijk. Dit hangt onder meer af van de laatste versie van het script, dat momenteel nog wordt herschreven.

Ook is nog niet duidelijk of er Nederlandse acteurs in bijrolletjes worden gecast. De film wordt geregisseerd door Jeff Wadlow, die eerder onder meer de film Kick-Ass 2 maakte en meewerkte aan de serie Bates Motel. De regisseur bereidt momenteel ook de X-Men-spinoff X-Force voor.

Het is volgens de gemeente Amsterdam de grootste Amerikaanse productie in lange tijd die Nederland aandoet. De afgelopen jaren werd onder meer in de hoofdstad gedraaid voor de Engelstalige films The Fault in our Stars, Kidnapping Freddy Heineken en Ocean's Twelve.