Deze week verschijnt Inside Out in de Nederlandse bioscopen. Het is voor animatiestudio Pixar erop of eronder: het is inmiddels een tijd geleden dat de studio een kaskraker afleverde. Wat vinden andere media van de film?

Het Parool - 5 sterren
"Met de reis door de bovenkamer van een fictief kind maakt de film een stroom aan eigen herinneringen, ervaringen, emoties en gevoelens los. Inside Out zet de sluizen wijd open en droog houden is er niet bij. Het is een groots en welkom gebaar, dat op zich ook al ontroert, en duidelijk maakt dat Pixar er nog steeds toe doet."

Lees de volledige recensie

De Telegraaf - 5 sterren
"Inside Out wordt zowel een avontuur in een wereld waarin de werking van onze hersenen verrassend scherp en komisch wordt verbeeld, als een drama over een eenzaam meisje dat grote moeite heeft om haar nieuwe leven op te pikken. Het ontroert diep. Ook al zie je nauwelijks iets van Riley zelf, je begrijpt haar precies. Alles draait om de wisselwerking tussen emoties en herinneringen, maakt Inside out op een briljante manier duidelijk."

Lees de volledige recensie

Cinema.nl - 4 sterren
"Inside Out zet complexe psychologie om in een behapbaar verhaal, en zit tjokvol goede ideeën, sterke grappen en warm sentiment. De conclusie over de rol van verdriet in het leven gaat verrassend diep, en net als in de Toy Story-films wordt het verlies van kinderlijke onschuld op ontroerende wijze betreurd. Daarmee is Inside Out zo'n zeldzame familiefilm die misschien wel meer ouders vochtige ogen zal bezorgen dan kinderen."

Lees de volledige recensie

Bekijk de trailer:

Variety - deelt geen sterren uit
"Op papier lijkt Inside Out niets meer dan een leuk, kinderlijk avontuur dat over een paar jaar door de kijkers vergeten wordt. Dat zit toch even helemaal anders. Pixars vijftiende film is namelijk de allerbeste die de animatiestudio ooit gemaakt heeft. Het concept is op originele wijze uitgewerkt en vertelt een familieverhaal dat iedereen zal begrijpen. En dat is ongelofelijk knap."

Lees de volledige recensie

The Telegraph - 5 sterren
"Met de vorige film van regisseur Pete Docter, Up, duurde het vier minuten tot de eerste traan mijn oog verliet. Bij Inside Out heeft het dertig seconden geduurd. Dat komt doordat Pixar op prachtige wijze de geboorte van een menselijk wezen neerzet. Het is verbazingwekkend mooi. En het is ook grappig, gelukkig. Maar laten we dit onthouden: dit is de meest menselijke, mooiste en hartverwarmende film die Docter ooit heeft afgeleverd."

Lees de volledige recensie