Sommige films krijgen door blockbusters minder aandacht dan ze zouden moeten krijgen. NU.nl maakt een selectie van films die momenteel in de bioscopen draaien en die nog uit moeten komen.

Met deze keer onder andere aandacht voor Prins, Dancing Arabs en While We're Young.

Prins

Sam de Jong debuteert met Prins als regisseur van speelfilms en werd gelijk door de pers met open armen ontvangen. Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse film door zoveel verschillende websites, kranten en tijdschriften bejubeld wordt. Zo noemde het maandblad HP/De Tijd De Jong "een voorbeeld van een nieuwe school Nederlandse regisseurs."

Ook de Volkskrant bejubelt de regisseur met de wijze waarop hij een bekend verhaal op een originele manier vertelt. De film is intussen verkocht aan de Verenigde Staten en maakte ook indruk op het internationale filmfestival van Berlijn. 

Grappig feitje: zowel Lil' Kleine als Olivia Lonsdale spelen een aardig grote rol in de film. Het kan zijn dat de kijker de twee snel herkend. Dat is logisch, aangezien Lil' Kleine de rapper van Drank & Drugs is en Lonsdale een grote rol heeft in de videoclip van de grote hit in Nederland.

Bekijk de trailer:

Inside Out

Bij Inside Out van animatiestudio Pixar spreekt men van een ontroerende film die misschien meer geschikt is voor volwassenen dan voor kinderen. De film verschijnt komende donderdag en wist al de recensent van VPRO Cinema te overtuigen. "Inside Out is zo'n zeldzame familiefilm die misschien wel meer ouders vochtige ogen zal bezorgen dan kinderen."

"In een seconde van lachstuip tot huilbui", kopt het AD. Tijdens de première op het filmfestival in Cannes werd er al gesproken van een mogelijke Oscarnominatie voor de animatiefilm. Dat zou dan de vierde keer in de geschiedenis zijn: eerder werden Beauty and the Beast, Up en Toy Story 3 voor Beste Film genomineerd.

Bekijk de trailer:

While We're Young

Mogelijk is de trailer al tijdens een bioscoopbezoek vertoond. While We're Young is de nieuwste film van regisseur Noah Baumbach (Frances Ha), met Naomi Watts en Ben Stiller in de hoofdrol. Een documentairemaker (Ben Stiller) en zijn vrouw (Watts) zien hun huwelijk compleet veranderen nadat een jong koppel in hun leven komt.

Het grappige bij While We're Young is dat de pers veel meer enthousiast over de film is dan de gemiddelde kijker. Zo scoort de film bij ruim 12.000 IMDB-leden gemiddeld een 6,5, terwijl de internationale pers de film gemiddeld een 7,6 haalt. Met New York Daily News als uitschieter. "Eindelijk een film die voor volwassenen geschikt is", aldus de recensent, die de film vijf sterren gaf.

Bekijk de trailer:

While We're Young draait op 30 juli in de Nederlandse bioscopen. 

Dancing Arabs

Een opvallende titel in dit rijtje is de Israëlische Dancing Arabs, een coming-of-age-film over het leven van een Palestijnse jongen die aan een Israëlische universiteit gaat studeren. Hoewel de film enigszins maatschappijkritisch is, legt de regisseur op passieve wijze de nadruk op de verschillen tussen de twee landen.

Dat werd ook gemerkt door de website Filmtotaal. "Hoewel het bloedvergieten op de achtergrond blijft, is al snel duidelijk dat de wrijving tussen de twee bevolkingsgroepen allerminst verdwenen is."

Dat het inderdaad een gevoelige film is, werd nog eens bevestigd door het afgelasten van de première in Jeruzalem. Op dat moment vonden ook de beschietingen en aanslagen in Gaza plaats, waardoor de spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen op het hoogste niveau waren.

Bekijk de trailer: