De Frans-Nederlandse kostuumontwerpster Jany Temime gaat de kleding verzorgen voor Passengers, de nieuwe film met Hollywood-sterren Chris Pratt en Jennifer Lawrence.

De in Frankrijk geboren Temime werkte in de jaren tachtig en negentig mee aan tientallen Nederlandse films, waaronder De Lift, Ciske de Rat, Antonia en Karakter.

Toen deze laatste twee Oscars wonnen, verhuisde Temime naar Londen. Sindsdien verzorgde ze onder meer de kostuums voor de Harry Potter-films. Recent werkte Temime aan de Bond-films Skyfall en Spectre.

Passengers is een sf-drama van regisseur Morten Tyldum (The Imitation Game) over een ruimteschip dat met een groep bemanningsleden op weg is naar een verre kolonie. Door een fout ontwaakt één van de passagiers te vroeg uit zijn hyperslaap. De angst dat hij alleen oud zal worden, doet hem besluiten een vrouwelijke medepassagier te wekken.

Rust

"Ik had mezelf voorgenomen na Bond een paar maanden rust te gaan nemen", stelt Temime. "Maar dit project kon ik niet laten liggen. Het is iets heel anders dan ik hiervoor heb gedaan: dat zijn de films waar ik het liefste aan meewerk."

Passengers moet in 2016 in de bioscopen te zien zijn.