Acteur Dan Aykroyd zal een korte verschijning maken in de nieuwe Ghostbusters-film met onder anderen Melissa McCarthy en Kristen Wiig.

"Ben op de GB-set mijn scène aan het doen met de grappige, mooie Kristen Wiig. De vrouwelijke Ghostbusters zijn charmant, hilarisch en ondeugend!", schreef Aykroyd op Twitter.

De acteur verwijderde zijn bericht even later, maar zijn woordvoerder bevestigt aan Entertainment Weekly dat Aykroyd inderdaad een cameo heeft in de film.

Naar verluidt speelt Aykroyd de chauffeur van een taxi die het karakter van Wiig probeert mee te nemen. Als extra referentie naar de oude Ghostbusters citeert Aykroyd een oude tekst: "Ik ben niet bang voor een spook."

Hudson

Ernie Hudson, een andere acteur uit de eerste Ghostbusters-films, gaf in april aan ook een verschijning te maken in de reboot. Andere oudgedienden blijven buiten beeld. Bill Murray was niet bereid mee te werken aan de nieuwe film en Harold Ramis, die tevens samen met Aykroyd de eerste films schreef, overleed vorig jaar op 69-jarige leeftijd.