De film over de Minions doet het goed in Noord-Amerika. In het eerste weekend haalden de Minions al een omzet van 115,2 miljoen dollar (103,2 miljoen euro). Afgelopen vrijdag tijdens de openingsavond haalden de Minions 46,2 miljoen dollar (41,3 miljoen euro) binnen.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Het miljoenenbedrag dat de film ophaalde tijdens de openingsavond behoort tot de top in Noord-Amerika voor een animatiefilm. 

De film Shrek 3 wist gedurende een openingsweekend meer mensen naar de bioscopen te trekken en behaalde destijd in het eerste weekend een omzet van 122,5 miljoen dollar. Ook Toy Story 3 en Shrek 2 haalden in het eerste weekend een omzet van meer 100 miljoen dollar.

Filmstudio Illumination Entertainment en filmdistributeur Universal gaven volgens The Hollywood Reporter 'slechts' 74 miljoen dollar uit aan de prequel van Despicable Me

In de originele Amerikaanse versie zijn de stemmen ingesproken door Sandra Bullock, Jon Hamm, Geoffrey Rush, Jennifer Saunders, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan en Pierre Coffin.

In Nederland ging de blockbuster al een week eerder in première.