Ben Affleck heeft toegegeven dat zijn rol als Batman hem wel enige zorgen heeft gebaard. "Als ik te hard nadacht over de acteurs die de rol eerder speelden, had ik het niet gekund''

Dat zei hij tijdens de Comic Con in San Diego, meldt BBC.

Affleck speelt de hoofdrol in de bioscoopfilm Batman v Superman: Dawn of Justice. De tweevoudig Oscar-winnaar treedt in de voetsporen van Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney en Christian Bale. Regisseur Zack Snyder gaf hem vertrouwen en vertelde Ben dat hij geknipt is voor de rol van oudere Batman.

Affleck vertelde ook over zijn toevallige ontmoeting met Christian Bale, de vorige Batman. ''Voordat de opnames begonnen ging ik met mijn zoon een Halloweenkostuum halen, mijn zoontje is gek van Batman. Het was erg rustig in de winkel. Ik stond in het gangpad en opeens hoorde ik achter me de stem van Christian Bale. Daar stonden we, op de afdeling Batmankostuums. Ook hij kwam daar voor zijn zoon." 

De acteur vervolgt: "Ik vroeg hem om goede raad. En hij zei: wees er zeker van dat je kan pissen met dat pak." Batman v Superman: Dawn of Justice komt volgend jaar uit in de bioscopen.