Er is een Hollywoodfilm in de maak over de duivelse Sinterklaashulp Krampus. Acteurs Adam Scott en Toni Collette zullen de hoofdrollen gaan vertolken.

Dat werd zaterdag bekendgemaakt op Comic Con, melden verschillende Amerikaanse media.

Krampus is in volksverhalen de demonische metgezel van Sinterklaas. Net als Zwarte Piet straft hij stoute kinderen met de roe en neemt ze vervolgens mee in zijn zak.

In de Alpen, waar het verhaal oorspronkelijk vandaan komt, gaan mannen nog jaarlijks verkleed de straat op als krampus. 

Kerstmis

De film Krampus vertelt het verhaal rondom Kerstmis en stelt Krampus voor als "een soort slechte Kerstman". Als hoofdpersoon Max niet lekker in z'n vel zit, komt hij met Kerstmis terug naar huis.

Met zijn gebrek aan enthousiasme haalt hij zich de woede van Krampus op de hals. Als het monster het familiehuis belaagt, moet de familie vechten om te overleven.

Regie

Regisseur Michael Dougherty, die eerder al scripts schreef voor Superman Returns en Trick 'r Treat, heeft de regie van de film op zich genomen. Acteurs Adam Scott (Parks and Recreation, The Secret Life of Walter Mitt) en Toni Colette (In her Shoes, Little Miss Sunshine) tekenden voor de hoofdrol.

Krampus en zijn hulpjes zijn gemaakt door de bedrijven Weta Workshop en Weta Digital, die ook de karakters in The Lord of the Rings en The Hobbit ontwierpen.

De film zal begin december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Video: Hoofdrolspelers en regisseur spreken op Comic Con over Krampus