Nils Verkooijen heeft een rol bemachtigd in de serie over het leven van politicus Ruud Lubbers. De 18-jarige acteur speelt de oudste zoon van Lubbers in de scenes die zich afspelen in het verleden.

Dat meldt hij zaterdag.

Verkooijen en regisseur Peter de Baan werkten eerder samen in de serie De vloer op. De dramaserie Het land van Lubbers gaat over de politieke carrière van de oud-premier van de jaren zeventig tot en met de jaren negentig.

De staatsman blikt vanuit het heden terug op de belangrijke politieke en maatschappelijke gebeurtenissen uit zijn verleden: de oliecrisis, de economische hervormingen, demonstraties tegen de kruisraketten en de komst van de euro.

De hoofdrol wordt gespeeld door Huub Stapel en Guy Clemens. Stapel speelt de oude Lubbers, Clemens de jonge versie. Het is nog niet bekend wanneer de serie wordt uitgezonden.

Nils Verkooijen was eerder te zien in films als Michiel de Ruyter, Achtstegroepers huilen niet en Oorlogsgeheimen. Ook maakte hij vorige jaar een eigen speelfilm, Dansen op de vulkaan.