Actrices Joke Bruijs en Cynthia Abma en regisseur Peter Hoogendoorn vormen dit jaar de jury van het 48 Hour Film Project. 

Het evenement, dat jonge filmmakers de kans biedt binnen twee dagen een hele film af te leveren, vindt van 21 tot en met 23 augustus 2015 plaats in Rotterdam.

Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. Het 48 Hour Film Project Rotterdam kent dit jaar met 48 teams een deelnemersrecord. In totaal meer dan achthonderd filmmakers zullen in teamverband aan het festival deelnemen. De films hebben een maximale speelduur van acht minuten, waardoor alleen al het film kijken voor de jury meer dan zes uur in beslag zal nemen.

Afgelopen jaar riep de jury onder leiding van acteur Martin van Waardenberg de film These Dirty Words tot winnaar uit. De productie van de piepjonge regisseur Jens Rijsdijk (19) werd later in Hollywood gekozen tot de internationale winnaar van het 48 Hour Film Project van 2014, uit meer dan 4500 inzendingen. Dit jaar zal Rijsdijk weer meedoen in Rotterdam en dus zijn titel verdedigen.