Drie jaar na het regisseren van de Oscar-winnende film Argo bereidt Ben Affleck zich voor op een nieuwe klus als regisseur.

Bronnen van Variety zeggen dat filmmaatschappij Warner Bros het licht op groen heeft gezet voor de film Live By Night. In november begint Affleck met de opnames.

De film is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Dennis Lehane. Volgens ingewijden heeft Affleck inmiddels de tijd gevonden de film te regisseren.

De opnames werden uitgesteld wegens zijn eigen acteerrollen in Gone Girl en Batman v Superman: Dawn of Justice. Afgelopen voorjaar had hij opnames voor The Accountant.

Debuut

Affleck beleefde zijn debuut als regisseur in 2007 met de film Gone Baby Gone, eveneens een film die gebaseerd was op een roman van Lehane.

In Live By Night spelen Elle Fanning, Sienna Miller en Zoe Zaldana naast Ben Affleck zelf de hoofdrollen. Leonardo DiCaprio is als producent bij de film betrokken.

Vier maanden

Volgens Variety staat Ben Affleck bekend om zijn minutieuze werkwijze en zal hij de komende vier maanden het script bewerken en de tijd nemen voor de rest van de casting voordat de opnames beginnen.

Warner Bros heeft eerder aangekondigd dat de film op 7 oktober 2016 uitkomt.