Deze week verschijnt Terminator Genisys in de Nederlandse bioscopen. Arnold Schwarzenegger keert terug en hoopt met deze film de minder geslaagde vervolgen op de originele film doen vergeten. Maar wat vinden de media ervan?

De Volkskrant - 1 ster
"Tussen vier tijdsperioden en twee tijdslijnen hobbelt Terminator Genisys van het ene naar het andere moment, zonder interne logica. Abacadabra voor wie de eerste films niet heeft gezien, bovendien: de beeldje voor beeldje nagespeelde openingsscène van The Terminator uit 1984, waarin een naakte Schwarzenegger na een tijdreis in het verleden arriveert om Connors moeder te vermoorden, krijgt onmiddellijk een twist, waarmee de makers niet alleen het verleden van hun personages herschrijven, maar ook dat van de films waarin ze spelen. Terminator Genisys biedt de leegste kijkervaring van deze zomer."

Lees de volledige recensie

Het Parool - 2 sterren
"Ach ja, Schwarzenegger. Cameron begreep dat een scheutje humor zijn spierbundel goed zou doen, maar in Terminator Genisys is de Oostenrijker gedegradeerd tot bejaarde sidekick die meer grappen afvuurt dan kogels. Het doet pijn om Schwarzenegger door de ruïnes van zijn carrière te zien lopen. Hij heeft er nog net geen wandelstok voor nodig."

Lees de volledige recensie

Video: Bekijk de trailer

Filmtotaal - 2 sterren
"Als je dezelfde thematische diepgang van het origineel uit 1984 zoekt, kom je bij het kijken vanTerminator: Genisys van een koude kermis thuis. De zaken die de film van James Cameron destijds zo goed maakten ontbreken. Het valt de makers niet te verwijten dat ze het niet geprobeerd hebben, zoals met de introductie van de Genisys-applicatie, maar de film slaagt niet in zijn opzet."

Lees de volledige recensie

The Hollywood Reporter - geeft geen sterren
"Arnold Schwarzenegger zegt nogmaals 'I'll be back', maar dat is toch echt genoeg geweest. De helft van de tijd zijn vijanden bezig om geraakt te worden, om vervolgens weer beter te worden. De andere helft van de tijd is de cast haar best aan het doen om het verhaal van de hele filmreeks compleet te herschrijven. Deze film test het publiek of ze het wel leuk vinden om dezelfde film in een ander jasje te zien. Dat is het."

Lees de volledige recensie

Variety - geeft geen sterren
"Je zal Terminator Genisys bijna als een soort parodie kunnen zien. Ook al is deze film absoluut niet perfect; het is wel fijn om te zien dat Terminator terug is. Het verhaal past zeker in de huidige tijdgeest met smartphones en technologieën, dus op die manier kunnen we het wel waarderen. Zorg er dus voor dat je met die instelling de bioscoopzaal inloopt, want dan kun je er nog van genieten. Godzijdank is het geen misbaksel geworden."

Lees de volledige recensie