Rotterdamse agenten zijn het niet eens met de investering die het korps maakt in de televisieserie Flikken Rotterdam

"Laat de politie investeren in haar personeel en niet in een commercieel project", zegt een agent donderdag in het AD.

"Veel mensen zitten in onzekerheid", zegt woordvoerder Leen Spoor van politievakbond ACP in de krant. "Leg hier de prioriteit en niet bij een televisieserie." De agenten willen niet dat de politie "middelen en mensen" beschikbaar stelt aan de serie. 

De kritiek zou breed worden gedragen, maar een woordvoerder van de politie herkent zich niet in de kritiek. "Wij zien een kans om de Rotterdamse politie op de kaart te zetten", zegt hij in de krant. 

Positieve geluiden

Tegenover NU.nl laat een woordvoerder van politie Rotterdam-Rijnmond weten vooral positieve geluiden te horen. "Maar liefst negentig collega's hebben inmiddels laten weten het leuk te vinden om aan de serie mee te werken. Eventuele deelname vindt natuurlijk op geheel vrijwillige basis en in de eigen tijd plaats."

"Verder leveren we als politie geen financiële bijdrage aan de serie. We zijn nog aan het verkennen of en hoe we eventueel operationele middelen beschikbaar kunnen stellen. Denk dan aan een herkenbare politieauto die niet meer of nog niet voor operationele diensten inzetbaar is. Dit zal echter op zeer beperkte schaal en op incidentele basis zijn."

Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde in april met een filmpje het programma aan. De serie wordt gemaakt door de makers van Flikken Maastricht.

Video: Aboutaleb kondigt Flikken Rotterdam aan