Actrice Nadja Hüpscher heeft overwogen om verloskundige of advocaat te worden, toen haar agenda een paar jaar geleden steeds langer leeg bleef.

Dat vertelt de actrice in een interview met Viva.

Hüpscher is 43 jaar, naar eigen zeggen een moeilijke leeftijd voor actrices. "Ik ben niet meer jong, maar ook niet heel oud. Ik zou een jonge moeder kunnen spelen, maar ik ben niet blond en blozend, waar regisseurs toch vaak voor kiezen."

Een paar jaar geleden was het erg rustig op het werkvlak en ook privé zat het tegen. "Ik bedacht toen: ik laat me omscholen tot verloskundige. Maar daarvoor moet je wiskunde B in je pakket hebben gehad en dat had ik niet op de middelbare school. Mijn vader is advocaat, dat leek me ook wel wat. Maar ik zag mezelf geen rechten meer gaan studeren."

Gratis

De actrice besloot toen stukjes te gaan schrijven, en dat leidde via wat omwegen naar nieuwe contacten en nieuw werk. Momenteel is ze met de voorstelling Gratis in je hol… ja joh, prima te zien. Dat gaat over alle verzoekjes voor onbetaalde klussen die actrices krijgen. Soms leuke dingen, maar wel allemaal zonder vergoeding.

Het gaat wel vaker mis, vertelt ze: "Ik was gecast voor een ridderfilm waarvoor ik drie dagen lang moest zwaardvechten in een greppel. Maar toen ik de film zag, zat ik er niet in. Bleek dat ze die scène eerder al met een andere actrice hadden gedraaid, maar vergeten waren mij af te bellen."