Tijdens de Comic-Con in San Diego die woensdag begint, hoeven fans zich niet meer te verheugen op een nieuwe trailer van Star Wars: The Force Awakens.

Dat melden bronnen aan Entertainment Weekly.

Volgens de website zal de volgende trailer in de herfst verschijnen. Ook worden er geen videoclips uit de nieuwe Star Wars-film getoond tijdens de presentatie op Comic-Con, komende vrijdagavond.

Wel is Lucasfilm van plan om exclusieve beelden van achter de camera te tonen. Deze zijn niet eerder vertoond; tijdens de productie van The Force Awakens heeft geen enkele journalist toegang verkregen tot de studio's.

J.J. Abrams

De nieuwe film wordt geregisseerd door Amerikaan J.J. Abrams. Die is onder meer bekend als regisseur van de twee meest recente Star Trek-films, en als maker van tv-series Alias en Lost. In tegenstelling tot de vorige drie delen zegt Abrams minder gebruik te maken van special effects, maar meer echte sets en effecten toe te passen.

Het scenario van Star Wars: The Force Awakens is van de hand van Lawrence Kasdan, de scenarist van de hoogst gewaardeerde Star Wars-film The Empire Strikes Back. De muziek is wederom gecomponeerd door John Williams.

Disney

Star Wars: The Force Awakens is de eerste Star Wars-film die wordt uitgebracht sinds Disney de serie in 2012 van bedenker George Lucas heeft overgenomen. Lucas is voor dit zevende deel en nog twee te verschijnen films creatief consultant.

Het zevende deel van Star Wars gaat op 18 december 2015 in première.