Marvel en Netflix hebben enorme moeite om de superheld Iron Fist in een serie te verwerken. De twee studio's werkten eerder samen aan Daredevil en scoorden daar succes mee, maar komen er nu niet uit hoe ze de nieuwe serie willen verwerken.

Dat melden verschillende filmsites op basis van ingewijden.

Marvel zou een hele groep aan scenarioschrijvers gevraagd hebben ideeën op te schrijven voor het personage. De discussies zouden daarbij hoog oplopen, maar steeds eindigen in niets.

Iron Fist is een superheld die verschillende vechtkunsten beoefent en zijn 'chi' zo kan concentreren dat hij het kan gebruiken als extra kracht.

Netflix en Marvel zouden vooral moeite hebben met het naar voren brengen van de krachten van Iron Fist: het zou heel lastig zijn dat op beeld te verwerken. Daarbij maakt het succes van Daredevil het dat de makers voor Iron Fist de druk nog iets hebben opgevoerd.

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist zijn de vier series waar Netflix en Marvel samen aan werken. Het eerste seizoen van Daredevil is goed ontvangen en krijgt een tweede seizoen.