Acteur Harry Piekema heeft een rol bemachtigd in Fataal, de film over zinloos geweld die binnenkort wordt opgenomen. Dat heeft producent Take One NL Productions vrijdag bekendgemaakt.

Piekema is bij het grote publiek vooral bekend als de manager uit de Albert Heijn-reclames. Onlangs nam hij afscheid van deze rol, die hij jarenlang vertolkte. 

Piekema is binnenkort te zien in een voorstelling op de Parade en in de toneelbewerking van hitserie Borgen. Fataal is de eerste filmproductie in twintig jaar tijd waarin Piekema speelt; in 1995 was hij te zien als schaakstuk in Lang leve de koningin.

Fataal vertelt over een man die een jongen die een ruzie probeert te sussen en hierbij klappen krijgt. Hij overleeft de aanval, maar krijgt wel last van enorme angstaanvallen die hem beletten goed te functioneren. In het verhaal zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld.

Sussen

Ze hebben onder meer gepraat met de familie van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) werd aangevallen omdat hij 'midje' zei tegen een jongen die 'mietje' verstond. Weymans (27) overleed tijdens het stappen toen hij probeerde een ruzie te sussen.

Andere rollen worden vertolkt door Joel de Tombe, Priscilla Knetemann, Mamoun Elyounoussi en Mylene d'Anjou. De titelsong wordt geschreven door componist John Ewbank. Producenten Jesse Bleekemolen (17) en Stijn van Dongen (15) werken voor de film samen met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld.

De opnames vinden binnenkort plaats. Het is de bedoeling dat Fataal begin 2016 in premiere moet gaan. Het tweetal werkt ook aan een theatershow over zinloos geweld.