De Nederlandse film Gluckauf is zondagnacht bekroond op het World Premiere Festival in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. De productie won de Technical Grand Award, een van de belangrijkste prijzen op het festival.

Het beeldje wordt uitgereikt voor de verdiensten van alle afzonderlijke technische afdelingen die aan de film hebben gewerkt: van camera tot production design, van geluid tot montage.

Dat heeft producent BIND maandag bekendgemaakt.

De prijs werd uitgereikt aan regisseur Remy van Heugten, die op het festival aanwezig is. Het is de tweede buitenlandse bekroning in korte tijd voor de film: eerder won het drama ook de prijs voor beste scenario op een festival in Brussel.

Gluckauf is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu.

Met de film maakte schrijver Gustaaf Peek (Ik was Amerika, Godin held) zijn debuut als scenarioschrijver. De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Slegers en Johan Leysen. Gluckauf is in Nederland inmiddels verkrijgbaar op DVD en VOD.