Het succesvolle boek De club van lelijke kinderen van schrijver Koos Meinderts wordt verfilmd. Producent Umami Media heeft een optie op het boek en het Filmfonds heeft subsidie gegeven om een scenario te ontwikkelen. 

Dat heeft Meinderts maandag bekendgemaakt.

Eerder werd er ook al een korte film van het boek gemaakt, die door de NCRV werd uitgezonden in het programma Zapp. In deze versie waren onder anderen Sam Peetz, Joep Sertons, Cas Jansen, Katja Schuurman, Roeland Fernhout en Theo Maassen te zien. Het is niet duidelijk of zij ook terugkeren in de bioscoopversie.

Het boek vertelt over een boze president die besluit alle lelijke kinderen op te sluiten. Onder leiding van Paul, een jongen met flaporen, weet een groep lelijke kinderen echter te ontsnappen en in opstand te komen. Het zou de eerste keer zijn dat van een boek van Meinderts een bioscoopfilm wordt gemaakt.

De Hagenees werd vooral bekend van de verhalen, gedichten en liedjes die hij schreef met cabaretier Harrie Jekkers. Het duo, dat onder meer werd bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste Nederlandse lied van het jaar, werkt al meer dan dertig jaar samen. Zij schreven ook toneelstukken voor kinderen.