Kevin Costner is in gesprek voor een rol in de juridische dramaserie The Trial. Amazon heeft de serie laten schrijven door de maker van Ally McBeal, The Practice en Boston Legal.

The Hollywood Reporter schrijft vrijdag dat de toekomst van de serie deels afhangt van Costners besluit om wel of niet mee te doen: als de tweemalig Oscarwinnaar 'ja' zegt krijgt de serie meteen een heel seizoen en hoeft niet eerst een pilotaflevering te maken.

The Trial vertelt het verhaal van een advocaat (Costner), die het advocatenbureau wat hij zelf heeft helpen opzetten, wordt uitgewerkt. Van zijn ex-vrouw krijgt hij zo af en toe wat zaken in de schoot geworpen, waarbij hij een jonge advocaat ontmoet die hem een zaak aanbiedt waarbij het personage van Costner tegenover zijn voormalig zakenpartner te staan komt.

Mocht Costner (60) 'ja' zeggen, is het de eerste serie van Amazon die meteen een heel seizoen krijgt. Het zou ook de eerste keer zijn dat de acteur een terugkerende rol heeft in een serie, naast een rol in de miniserie Hatfield & McCoys heeft de acteur slechts één keer eerder in een tv-serie gespeeld.