Ben Affleck regisseert naar verluidt zichzelf in de tweede Batman-film die in 2018 moet uitkomen.

Dat meldt Latino Review.

Het vervolg op de nog te verschijnen Batman v. Superman: Dawn of Justice wordt mogelijk al tijdens de Comic-Con in de Amerikaanse stad San Diego onthuld, dat over een paar weken gehouden wordt. De tweede film concentreert zich enkel op het personage Batman en krijgt vooralsnog de titel The Batman.

Het is de bedoeling dat de film in november 2018 verschijnt. In diezelfde maand brengt Marvel, de concurrent van uitgever DC Comics, de film Captain Marvel uit. Mogelijk wil DC wraak nemen op de eerder genomen beslissing van Marvel om de nieuwe Captain America-film in dezelfde maand als Batman v. Superman: Dawn of Justice uit te brengen.

Argo

De keuze voor Affleck als regisseur heeft mogelijk te maken met de film Argo van Ben Affleck, waarvoor hij een Oscar won. De scriptschrijver van Argo, Chris Terrio, schrijft ook al het script van zowel Justice League en Batman v. Superman: Dawn of Justice.

Mocht Affleck het inderdaad worden, dan is dit de eerste keer dat een regisseur ook de hoofdpersoon in een superheldenfilm is.