Al Pacino draait al jaren mee in de filmwereld, maar toch is hij nog steeds nerveus als hij voor het eerst een filmset op stapt. "Ik heb dezelfde angsten als iedere andere acteur."

"Ik ben nog steeds bang om te falen op de set of mijn teksten te vergeten", aldus de 75-jarige acteur in een interview met Margriet.

"Het zijn mijn kinderen die me herinneren aan mijn bekendheid. Als ik met hen de stad in wil, zeggen ze: 'Blijf jij maar liever thuis, pap', omdat ze weten dat het niet relaxed wordt als ik erbij ben."

Pacino merkt dat hij andere acteurs nerveus maakt met zijn aanwezigheid. "De eerste dagen zijn soms onwennig, ik probeer iedereen op zijn gemak te stellen, maar dat maakt het alleen nog maar erger. Het enige wat helpt is tijd; hoe langer je met elkaar aan een film werkt, hoe meer je verweven raakt in het proces. Uiteindelijk beseffen ze dat ik ook maar een van de acteurs ben die zijn werk doet."

Rollen

In zijn jaren als acteur heeft hij wel eens fouten gemaakt in het kiezen van rollen. Daar spijt van hebben vindt Pacino echter niet nodig.

"Soms zit er weleens een misser tussen, maar ik heb nergens spijt van in mijn carrière. Mensen vragen weleens: 'zijn er dan geen films die je liever achter je zou willen laten?' Nee, alle films voelen als kinderen en die schuif je toch ook niet opzij?"