Toprak Yalçiner heeft haar eerste filmrol te pakken in de Nederlandse komedie Rokjesdag en leert nog elke dag bij. "Het is een fijne ontgroening in de filmwereld", zegt de actrice tegen NU.nl.

Regisseur Johan Nijenhuis is volop bezig met de opnames van de Nederlandse film. Maandag werd de set opengesteld voor de pers. "Hier lopen zulke getalenteerde mensen rond", aldus de actrice.

Yalçiner speelt in de film Iris, die net dertig is geworden en met het bijbehorende 'dertigersdilemma' kampt. Ze twijfelt tussen het vinden van een man en kinderen krijgen of zich storten op het uitgaansleven.

Workshop

In de mozaïekfilm spelen verder acteurs als Lieke van Lexmond en Jim Bakkum, die eerder in films van Johan Nijenhuis speelden. Rokjesdag gaat over diverse vrijgezellen, die samenkomen op de eerste mooie lentedag tijdens een kookworkshop in Amsterdam.

Yalçiner leert veel van haar collega's, maar kijkt niet naar ze op. "Dan kun je alleen maar struikelen. We maken samen een film. Iedereen is heel gefocust en professioneel."

Het spelen in een film is volgens Yalçiner niet heel veel anders dan een serie. "Een serie heeft een open einde, maar bij een film weet je precies waar je personage heen gaat."

Dilemma

Zelf is ze een dag geleden 28 geworden en heeft ze nog geen last van het zogeheten 'dertigersdilemma'. "Gelukkig nog niet. Ik heb wel vrienden die kinderen hebben en anderen die juist vrijgezel zijn, maar ik ben zelf denk ik de neutrale noot." De actrice woont samen met haar vriend.

Ook over haar carrière heeft ze nog geen twijfels. "Ik kan nu mijn droom verwezenlijken." Rokjesdag is de eerste filmrol voor de actrice die bekend werd door Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik hoop dat dit zo door kan gaan, dan ben ik zielsgelukkig."