Acteurs zouden niet langer dan twee jaar in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden te zien moeten zijn. 

Dat zegt Hans Kemna, eigenaar van Kemna, een van de grootste castingbureaus van Nederland. Via het bureau zijn heel veel Nederlandse acteurs en actrices bij de langstlopende soaperie van Nederland terechtgekomen.

"Twee jaar vind ik zelfs al te veel", zegt Kemna in gesprek met Veronica Magazine. Maar volgens Kemna moeten acteurs die de serie hebben bereikt niet achterover leunen. Ze moeten vooruit kijken.

"Goede Tijden, Slechte Tijden is de school waar je goed leert acteren en die je op weg helpt naar de volgende stap in je carrière."

Zwart gat

"Natuurlijk is het een spannende keuze om vastigheid te verruilen voor een onzeker bestaan, maar daar ben je acteur voor geworden. Je moet stappen zetten en beslissingen durven nemen. Ik heb er heel veel respect voor als acteurs het aandurven om die sprong in het diepe te wagen.

Als je een carrière ambieert, behoor je je nek uit te steken. Val je vervolgens in een zwart gat, dan is het de kunst om daar weer uit te kruipen. Des te meer respect eis je op als het je lukt om terug te keren."

Katja Schuurman

Kemna noemt Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Isa Hoes en Mark van Eeuwen als voorbeelden van acteurs die het na de serie hebben gered.

"Hun roem heeft ongetwijfeld een lange nasleep gehad. Maar als je er hard voor knokt, kom je altijd bovendrijven, daar ben ik heilig van overtuigd."