Ewan McGregor wil een vervolg op de film Trainspotting uit 1996. De acteur zegt gesproken te hebben over een mogelijk tweede deel met regisseur Danny Boyle.

Dat meldt The Guardian maandag.

"Ik ben er zeker voor, dat heb ik ook tegen Danny gezegd. Iedereen heeft het er over en er over gespeculeerd, maar ik weet niet of het ook echt gaat gebeuren. Ik heb nog geen script gezien en ik weet ook niet of die er is. Het is een lange, lange tijd geleden."

De rol in de komedie uit 1996 maakte dat McGregor in één klap bekend werd bij het grote publiek. Lange tijd zei de acteur geen zin te hebben in een vervolg, maar daar is hij nu op terug gekomen.

Video: Trailer Trainspotting

Ruzie

McGregor en Boyle zouden ruzie hebben gehad na drie keer te hebben samengewerkt. Destijds koos Boyle voor Leonardo DiCaprio voor een hoofdrol in zijn film The Beach, waar McGregor woedend over zou zijn geweest.

"Ik mis het werken met Danny, heb misschien wel mijn beste werk met hem gedaan en hij blijft een van mijn favoriete regisseurs. Er was wat ruzie, maar dat is nu klaar. Ik denk dat het heel bijzonder kan worden om twintig jaar later een vervolg te maken."

Schrijver Irvine Welsh, die het boek schreef waar de film op gebaseerd werd, maakte zelf al een vervolg op zijn eerste boek: Porno in 2002. Tien jaar later schreef hij Skagboys, een prequel op het eerste deel.