Het romantische drama The Age of Adaline met de Nederlandse acteur Michiel Huisman in de hoofdrol doet het goed in de bios. De film werd in de eerste drie dagen al door meer dan 30.000 bezoekers bezocht. 

Dat meldt distributeur Dutch FilmWorks zondag.

Op de eerste plaats van de Nederlandse box office-lijst staat nog steeds Jurassic World, het vierde deel in de Jurassic Park-reeks. Maar de actiefilm draait in 163 zalen, tegenover 99 zalen voor The Age of Adaline. De tweede plek is voor de Amerikaanse komedie Spy.

Bliksem

The Age of Adaline vertelt over een jonge vrouw (Blake Lively) die begin twintigste eeuw door de bliksem wordt getroffen en daardoor niet meer ouder wordt. Een eeuw lang loopt ze met dit geheim rond, tot ze in het heden een charismatische filantroop (Huisman) ontmoet en hopeloos verliefd op hem wordt. Harrison Ford speelt de vader van de filantroop.

Het is de eerste maal dat Huisman een hoofdrol in een Amerikaanse film speelt. Eerder was hij wel te zien in bijrollen naast sterren als Reese Witherspoon en Brad Pitt. Ook was de Nederlander, die inmiddels zeven jaar in de Verenigde Staten woont, veelvuldig te zien in hitseries als Game of Thrones en Orphan Black.