Chris Pratt zit er helemaal niet mee dat hij, nu hij gespierder is, regelmatig halfnaakt te aanschouwen is op het internet. "Het is tijd dat mannen ook eens als lustobject worden neergezet."

Dat zegt de acteur in een interview met Yahoo.

Pratt viel voor zijn rollen in Guardians of the Galaxy en Jurassic World flink wat kilo's af: waar hij in de tv-serie Parks and Recreation nog bekend stond om zijn dikke buik, is hij inmiddels bekend om zijn wasbordje.

"Het is heel belangrijk voor mijn carrière geweest, dat ik zo veranderd ben en hoe ik er uit zie", aldus de 35-jarige acteur.

"Ik vind het walgelijk dat vrouwen heel lang gezien werden als lustobject en dat dat voor mannen niet zo was. Ik denk dat het voor de emancipatie belangrijk is dat we dat een beetje recht trekken. En daarvoor moeten we niet per se vrouwen minder zien als lustobject, maar mannen gewoon net zo vaak als vrouwen."

Pratt geeft aan zijn lichaam te gebruiken om zijn carrière verder te laten groeien. "Aan het einde van de dag is het gewoon zo dat onze lichamen voorwerpen zijn. We zijn gewoon grote hompen vlees en bloed met organen."